Сексът е материя, която постоянно подлежи на изследвания, а в крайна сметка е нещо много индивидуално. И въпреки това много жени и мъже са обременени от митовете и предразсъдъците на собственото си сексуално поведение и това на другия и правят редица грешки в леглото.

Не забравяйте, че там сте само двамата и няма място за хилядите материали, видеа и статистики, които са минали през очите ви. Ако имате въпроси, питайте него!

Време е натрупаните в главата ви „знания” за секса да претърпят промяна и на помощ идва сексоложката Трейси Кокс, която има собствен блог и води рубрика в Daily Mail.

Ето и кои грешки на дамите в леглото посочва специалистката:

Жените смятат, че мъжете са постоянно възбудени и готови за секс

„Ако говорим за 17-годишен тийнейджър, който е хванал първото си гадже, вероятно е така. За него това е като сбъдната мечта и той е готов на секс всяка секунда.

Но когато мъжът е в средата на 20-те, в живота му има и други неща, които са важни и взимат вниманието и енергията му.

Работата, стресът, напрежението, сметките, споровете – това убива сексуалното му желание. Той не е като вашия вибратор и не може да очаквате, че едно копче ще го активира на секундата”, казва Трейси.

Когато той свърши и сексът свършва

Такъв е случаят с егоистичния любовник, който след като получи своето, е готов да си вземе душ и да заспи или да напусне леглото (в зависимост от случая). Ако вие стигате бързо до оргазъм, това едва ли ще е проблем за вас. Но за съжаление, на дамите им трябва повече време и когато той приключи, тя често дори не е загряла.

„Докато някои части от тялото му събират сили, други са си все още активни и в пълна изправност като ръцете и устата му. Какво ви спира да му кажете: „Хей, още не сме свършили” и да го накарате да продължи да ви стимулира към върха?

Ако неговият оргазъм го изважда сериозно от строя и после не може да свърши никаква работа известно време, то обяснете му, че следващият път трябва да изчака вие да свършите и после идва неговият ред”, съветва Кокс.

За мъжете сексът е повече от секс

Мъжете често правят секс, за да се почувстват желани. Може и да ви е трудно да повярвате, ако постоянно ви опипва, че зад това се крие нещо повече от либидото му, но е така.

За господата сексът е първичен начин да дават. Това е начин те да се почувстват приети – емоционално и физически. И тъй като някои от представителите на силния пол изразяват по-трудно емоциите си, те може да показват любовта си по плътски начин.

„Той може да ви предложи да правите секс, като така иска да ви каже „Обичам те”. Ако в работата се чувства притиснат и безсилен, чрез секса той ще си върне своята мъжественост. Ако е уязвим емоционално и дори физически, той ще се опита да покаже на себе си, че не е такъв и че не е нужно да минава през това сам.

Когато му отказвате секс, вие не просто отказвате тялото му. В неговата глава вие му казвате: „Аз не те харесвам и не те искам”. Така че приемете следната философия: в случай, че откажете секс, не му отказвайте разговорите, гушкането и другите форми на близост”, обяснява сексоложката.

Дамите забравят да дават инструкции

Мъжкият организъм функционира по много прост начин. Когато той иска секс, пенисът му се втвърдява и той иска да го навре в тясно, влажно и меко място, за да достигне своя оргазъм.

Женската система е по-сложна. Дамите мислят. И ако мислите им са неправилни, и тялото им не може да откликне на сексуалното напрежение и да се възбуди.

Трейси горещо насърчава разговорите, в които жените насочват своя партньор къде и как да ги докосва, какво темпо да следва и т.н.

Жените реагират пресилено, когато им предложат нови неща в леглото

Ако любимият ви се прибере и ви каже: „Скъпа, от месец всеки ден ям сандвич с пуешко за обяд и днес реших да опитам сандвич с риба тон”, вие вероятно ще си кажете „Как, по дяволите, може да яде едно и също толкова време?”. За вас тази промяна ще е напълно разбираема.

Тогава защо повечето от нас откачат, когато той поиска и промяна в сексуалното меню?

„Промяната е нещо хубаво, а не плашещо. Тя отговаря на човешката нужда от разнообразие”, разкрива Трейси.

Източник: www.tialoto.bg