Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Стотици хора се молят за рожба пред чудотворната икона на Свети Георги

/
/
5eecd399 c2a2 e946

Наплив от миряни в манастира „Свети Георги” в Хаджидимово ще има в навечерието на храмовия празник – 6 май. Стотици българи и гърци ще нощуват в светата обител в нощта срещу Гергьовден. Други пък ще спят в колите и автобусите.
Всички поклонници ще се помолят в празничния ден за здраве и благоденствие пред чудотворната икона на свети Георги. Монасите са категорични, че иконата на светеца наистина е изцерила хиляди богомолци.
“Който вярва в светеца, бива излекуван. Миряните трябва да са искрени в молитвите си и тогава стават чудеса”, твърдят те.
Най-често тук се молят бездетни семейства не само от региона, но от цялата страна, че и от съседна Гърция. Дори мюсюлмани отправят молитви към Свети Георги за рожба. Един от свещениците пък показва книгата с доказателствата. Там пише черно на бяло, че на 5 май 2001 г. в манастира идват да пренощуват 5-годишната Магдалена П. от село Места и баба й. Момиченцето е нямо по рождение.
Възрастната жена изкарва нощта в молитви, а детето кротко спи в манастира. На сутринта бабата се унася. Събужда я гласът на внучката й:
“Хайде, бабо, ставай, че се съмна!” Чудесата не свършват с този случай. Много малчугани са излекувани от детски паралич. Много са щастливците, които след молитви пред чудотворната икона, са се сдобили с рожба.
„Навръх Гергьовден ще изнесем иконата отвън, за да може всеки да я целуне за блгословение и изцеление. Иначе я пазим на специално и тайно място”, разкриват монасите. Иконата на Свети Георги единствена оцелява в големия пожар в църквата през 1979 г.

Източник: www.kmeta.bg

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest