Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Лековитите растения, използвани от индианците за всичко

/
/

Индианците чероки вярват, че Създателят ги е дарил с лековити растения, лекуващи всичко, така че тяхната медицина е изцяло природна. Тези лековити растения се използват от векове от индианците.

Алое

Подобно на кактус растение. От дебелите му листа се изстисква гъст сок, който може да се използва за третиране на изгаряния, ухапвания от насекоми и рани.

Мента

Днес ментата често се консумира в напитки, включително под формата на чай и студен чай. Но това, което повечето хора не знаят е, че ментата е мощен антиоксидант, който също така съдържа витамини A и C, както и фосфор, калций, калий и магнезий. Чероките пият ментов чай за стимулация на храносмилателната система и понижаване на кръвното налягане. Те стриват ментови листа за мехлем и правят ментови бани за успокояване на обриви и сърбежи.

Лют червен пипер

Шушулките се използват като болкоуспокояващо, което се приема с храна или се пие с чай. Също така се използва за лекуване на артрит и проблеми с храносмилането. Понякога се прилага върху рани като прах, за да се стимулира кръвообращението и действа антисептично и анестетично, облекчавайки болката.

Женшен

Още една модерна билка, чиято история обаче датира от множество култури през последното хилядолетие. Корените се използват от индианците като хранителна добавка, за приготвянето на чай и като лапа срещу умора, за стимулиране на имунната система и подпомагане на функциите на черния и белия дроб. Листата и стъблото също се използват, но в корените са концентрирани най-много от активните вещества.

Розмарин

Вечнозелено растение, използвано в храната и чая за третиране на болки в мускулите, подобряване на кръвообращението и действа прочистващо на метаболизма.

Див джинджифил

Чай, приготвен от корените на див джинджифил стимулира храносмилането. Джинджифилът е известен с това, че облекчава стомашните газове и разстроения стомах. Индианците също така стриват стъблата на дивия джинджифил, за да лекуват болката в ушите.

Хмел

Като чай се използва при проблеми с храносмилането и често се смесва с други билки или растения, като алое, за успокояване на мускулите. Използва се също при зъбобол и възпалено гърло.

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest