Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Тя намаза месото със сода! Когато разберете причината…..Още тази вечер ще опитате и вие!

/
/

Содата за хляб несъмнено е една от най-често срещаните съставки в кухнята ни, точно както солта и пиперът – и е за добра причина, защото не можете да изпечете почти нищо, без щипка от тази чудна съставка! Ние всички знаем, че содата също е чудесна за избелване на зъбите в домашни условия, но със сигурност ще бъдете изненадани да видите и другите употреби за сода!

Нещо, което може би не знаете е, че содата за хляб също има някои употреби при приготвяне на пикантни ястия. Тя може да ви помогне, за да приготвите месото крехко и топящо се в устата.

Ето как се прави

Тази техника работи най-добре с нарязано месо – по-голямата повърхност се равнява на повече контакт с содата, което се равнява на повече крехкост.

Слага се една чаена лъжичка сода за хляб на половин килограм месо.

Смесете содата с достатъчно вода, за да може да покрие месото. Използвайте пръстите си за по-хубаво намазване. Нека месото престои 15 минути. След това го измийте хубаво и подсушете с хартиени кърпи. Всичко, което остава да направите е да сготвите месото по рецептата, която сте си избрали. Можете да го мариновате в нещо друго, без да е проблем, ако рецептата го изисква. Содата се използва само за да окрехкоти месото, а не като марината.

Използването на този метод ще ви гарантира толкова крехко месо, че ще можете да плъзгате ножа си през него без проблем. Вашите гостите ще бъдат любопитни да узнаят как се е получило толкова крехко месо.

Източник: За Жената

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest