Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Отървете се от зъбната плака и зъбния камък по естествен начин!

/
/

Зъбната плака е лепкав, мек филм от бактерии, който се натрупва върху зъбите, венците, езикът, протезите, пломбите и коронките.

Когато се комбинират няколко слоя с минералите, които се съдържат в слюнката ви, тя се втвърдява, което води до натрупването на зъбен камък.

Това създава среда за развитие на бактерии, които се хранят със захар от храната, която ядете. Освен това се образува киселина по време на процеса, която разгражда зъбния емайл, което води до кариес. Бактериите също така произвеждат токсини, причинявайки различни пародонтални проблеми.

Поддържането на хигиената на устната кухина е от ключово значение за предотвратяването на плака и зъбен камък.

Трябва да:
Почиствате зъбите си с добра паста за зъби най-малко два пъти на ден. Използвайте мека четка. Дръжте четката под ъгъл от 45 градуса към венеца.
Почиствайте и езика си, защото поддържа растежа на бактериите, водещи до появата на плака.

Използвайте конец за зъби редовно, за да почистите зъбите и венците.
В допълнение към редовната хигиена можете да използвате някои естествени средства за отстраняване на плаката и зъбния камък. Не забравяйте, че след като зъбният камък се натрупа, е много трудно да го премахнете.

Ето 5 начина да премахнете естествено плаката и зъбния камък.

1. Изплакнете с масло
Изплакването с масло е практика, която поддържа здравето на устата и помага за отстраняване на плаката от зъбите. Кокосовото масло е най-добрият избор, защото съдържа лауринова киселина и има противовъзпалително и антимикробно действие.

Плакнете с 1 супена лъжица масло устната кухина за 15 минути.
Изплюйте. Не плакнете гърлото и не поглъщайте.
Почистете зъбите си, както обикновено.

2. Сода за хляб
Содата за хляб, наричана още натриев бикарбонат, е отлично средство за отстраняване на плаката. Тя неутрализира киселините в устата, като по този начин намалява количеството на вредните бактерии. Тя също така помага за избелване на зъбите.

Нанесете малко количество сода за хляб на мокра четка за зъби и измийте зъбите с нея. Изплакнете устата и зъбите обилно с топла вода.

3. Гуава
Измийте няколко листа от гуава и ги сдъвчете напълно, след което изплюйте. Правете това ежедневно, за да намалите риска от образуване на зъбна плака.

Можете също да използвате вода за уста, която съдържа екстракт от листа от гуава.

4. Алое вера
Алое вера ефективно се бори срещу заболявания на венците, причинени от зъбната плака и зъбния камък. Като антимикробно лекарство, то убива бактериите, които причиняват натрупване на плака. В допълнение, то се бори с лошия дъх.

Разрежете листата на алое вера и извадете вътрешността.
Изтъркайте зъбите и венеца.
Оставете за 10 минути, след това изплакнете със студена вода.
Използвайте това средство два пъти дневно.

5. Карамфил
Карамфилът отдавна се използва като домашно средство за облекчаване на зъбобол. Може да се използва и за борба с микробите в устата, които могат да причинят плака и зъбен камък.

Смесете 1 супена лъжица смлян карамфил и малко зехтин. Нанесете тази смес върху зъбите си. Изчакайте няколко минути, след това изплакнете с топла вода. Правете това два пъти на ден.

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest