Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Маска за ръце, която връща младостта на ръцете дори и след 60, премахва пигментацията и петната

/
/

Ръцете издават възрастта, както и кожата около очите. Ако лицето може да бъде освежено с помощта на козметика и специални препарати , то това е по-трудно с ръцете ви. Те са визитната картичка на всяка жена.

Не е тайна, че пътуванията до козметичния салон почти гарантират перфектното състояние на кожата на вашата възраст.
И все пак, можете да отделите само 10 минути през седмицата, вместо да ходите на скъпи процедури и да пръскате маса пари. Днес ще ви споделим рецепта за продукт, който в същото време дълбоко почиства кожата, подмладява я, озарява и омекотява кожичките ви.

Грижа за ръцете у дома

Грижа за ръцете у дома

Ръцете ни са най-уязвимото място. Кожата върху тях постоянно е изложена на слънчева светлина и домакински химикали, както и на механични повреди . Подкожният слой мазнини, който може да намали натоварването на кожата, е много тънък по ръцете. В резултат на това кожата започва да се набръчква още на 20 години.

Готвенето, почистването и сухостта могат да накарат ръцете ви да заприличат на старица, а да сте само на 30 години.

А след 30-40 години, на върха на всичко, започват да се появяват пигментни петна и лунички – резултат от излагане на слънце.

Грижа за ръцете у дома

За щастие, дори и у дома, можете да подготвите лекарство за ръце , което е подходящо дори за тези, които минават 60 години вече. На тази възраст ръцете ви може да изглеждат като на 40 години, ако редовно повтаряте една процедура.

 

Рецепта за маска за ръце

Грижа за ръцете у дома

Ще ви трябва:

2 супени лъжици сол (по-добро морска)
2 супени лъжици сода за хляб
3 супени лъжици пяна за лице (или гел за измиване)

Ако използвате морска сол, преди това тя трябва да бъде смачкана в кафемелачка. Смесете я със сода и добавете гел или пяна. Разбърква се до консистенцията на заквасена сметана

Грижа за ръцете у дома

Когато масата е готова, приложете я на ръцете си, като мажете от върховете на пръстите си до лактите. Масажирайте леко мазната маска , като обърнете специално внимание на кожата. Тя се омекотява много бързо и е лесно. Течната маска ще се втвърди все повече и повече, но не спирайте. Разтривайте ръцете си от всички страни за 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Резултатът ще ви изненада приятно!

Грижа за ръцете у дома

Кожата ще се избели от първия път, пигментните петна и лунички ще светнат или изчезнат с течение на времето.

Кожата ще стане мека и гладка след първия път
Грижа за ръцете у дома

Можете да повторите тази процедура не повече от веднъж седмично. Както можете да видите, това е много мощен инструмент и трябва да се използва предпазливо.

За да не изсушите ръцете си, не забравяйте да използвате овлажнител . Самият процес е много приятен, включва лек масаж. Само 10 минути седмично ще имате красиви бели ръце без следи от старост. Просто не забравяйте, че трябва да хидратирате кожата, не само след маската, но и всеки ден. Това важи не само за ръцете!

Споделяйте впечатленията си в коментарите, ако вече сте я изпробвали.

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest