Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Как да “рестартирате” хормоните и изгорите мазнините

/
/

Процесът на отслабване е директно свързан с хормоните в тялото ви. Те контролират всеки аспект от този процес, като метаболизма, апетита, глада и това къде складирате мазнини. Следователно, ако изпитвате затруднения да отслабнете, това може да се дължи на хормоните. Хормоналният дисбаланс е виновника за проблема с теглото. Важно е хормоните да функционират правилно, затова можете да ги „рестартирате“ и да стимулирате процеса на отслабване

Рестартиране на хормоните

Биохимикалите, които всеки многоклетъчен организъм произвежда, за да определят функцията на тялото и ума, са хормоните. Те са жизненозначими и имат няколко важни функции. Хормоните регулират начина, по който получаваме енергия, складираме мазнини, борим се със стреса и поддържаме мускулите си. Балансът им е от съществено значение за доброто здравословно състояние.

Чрез правилната диета и промени в начина на живота можете да стимулирате процеса на рестартиране на хормоните. Това ще доведе то топене на телесните мазнини и отслабване.

Пости в правилния момент

Постенето е чудесен метод за подобряване на храносмилането и ускоряване на метаболизма. Ако се прави както трябва, постенето може да повиши нивата на енергия и кортизол, за да ви помогне да изгаряте повече мазнини. Още повече, този метод поддържа кръвната захар ниска и стимулира производството на инсулин.

Трябва обаче да избягвате да гладувате, защото тогава тялото ще навлезе в режим на складиране на мазнини, затова най-добрата стратегия е да се изберат точните моменти, когато да не ядете. Опитате следния метод – яжте въглехидрати само след тренировка. След ефективното гладуване през нощта, ще имате повече кортизол на сутринта.

Редовни упражнения

Това също е важно за хормоните. Редовните физически упражнения помагат за изгарянето на повече мазнини, стимулират производството на тестостерон и хормон на растежа. Тези хормони горят мазнини и градят мускули. Опитайте с клекове, вдигане на тежести и т.н.

 

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest