Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Потегля първият влак на голяма пловдивска компания, отменя курсовете на 34 тира (ВИДЕО)

/
/

Първият международен курс на влакова композиция през интермодалния терминал в Пловдив ще тръгне днес!

От  „ПИМК Рейл“ вече са готови с приготовленията по тръгването на локомотива с 34 вагона. Точно в 18.00 часа се очаква композицията да потегли от Пловдив и да пристигне в индустриалната зона на турския град Черкезкьой в 12.00 часа на обед в събота.  Още в полунощ, влакът ще направи обратен курс, като ще пристигне в Пловдив в 18.00 часа в неделя.

На практика само с един курс между Пловдив и турския град, влаковата композиция ще изкара от пътищата 34 камиона и 1400 тона товар. Това ще облекчи значително и граничните пунктове. Досега за този курс камионите минаваха през граничния пункт Капъкуле, където 20 км опашка е традиционна гледка.

„Чрез интермодалния терминал ще можем все повече да разтоварим пътищата от тежкотоварните камиони. Целта ни е повече курсове да се пренасочат към жп транспорта. Освен по-малко трафик по пътищата, това означава по-малко амортизация на инфраструктурата, както и по-малко замърсяване на въздуха и околната среда”, заяви Илиян Филипов от Съюза на превозвачите в България.

Той разказа, че курсът между Пловдив и Черкезкьой ще се изпълнява всяка седмица, като се подготвя и втори. В краткосрочната програма на компанията е да започнат регулярни курсове между Пловдив и Бургас, което значително ще ограничи движението на тирове по АМ „Тракия”.

Влаковата композиция, която оперира на интермодалния терминал е най-новата купена у нас.  Машината е произведена от германския концерн „Сименс“ и обслужва товарите на компанията „ПИМК Рейл“. Името на локомотива е „Калина“.

Вижте влаковата композиция на „ПИМК Рейл“:

Източник: trafficnews

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest