Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Магическите свойства на содата бикарбонат

/
/

Содата за хляб ли содата бикарбонат е бял прах с алкален и солен вкус. Състои се от бикарбонатни и натриеви йони. Всички знаем, че има безброй полезни приложение, затова днес ще поговорим за някои от тях.

Телесна миризма

Содата бикарбонат може да реагира с вещества, които имат силно киселинно или неутрално pH, като неутрализира частиците и ги прави по-малко киселинни,.

Вместо да използвате дезодоранти, пълни с химикали, може да опитате естественото средство, като смесите масло от шеа, кокосово олио екстра върджин, сода бикарбонат, нишесте и 1-2 капки етерично масло по избор.

При жилване от пчела

Ако човек бъде ужилен от пчела или оса, отровата преминава от жилото в кожата. Ако сте алергични към нея, трябва да почистите мястото с вода и сапун и да приложите смес от сода бикарбонат и вода, за да разгради отровата и успокои кожата.

Алкализира pH

Това може да помогне при лечение на рак на храносмилателния тракт, както при рак на ректума или дебелото черво. Раковите клетки не могат да виреят в алкална среда. Хората с тегло около 80кг трябва да приемат по 4-6 лъжици сода бикарбонат дневно за общо прочистване и профилактика.

1-2 лъжици сода бикарбонат са достатъчни за поддържане на pH 7.4. Но нивото в тялото трябва да е 8.5 няколко дни, за да измрат раковите клетки. Когато резултатите от изследванията покажат, че ракът го няма, трябва да намалите приема на сода и да нормализирате нивото на pH.

Избелва зъбите и се грижи за устата

В сравнение с другата паста за зъби, тази със съдържание на сода бикарбонат може да премахва натрупването на плака по-ефективно. За да избелите зъбите си по естествен начин, намачкайте зрели ягоди и ги смесете с 1-2 лъжици сода бикарбонат. Нанесете сместа върху зъбите и оставете да действа 5 минути. След това измийте зъбите си, като търкате добре. Процедурата не трябва да се повтаря повече от веднъж на седмица, защото може да повреди емайла на зъбите. Освен това елиминира бактериите.

При киселини и стомашни болки

Содата бикарбонат има способността да неутрализира излишната киселина, която предизвиква голям дискомфорт. Трябва да разредите половин лъжица сода бикарбонат в половин чаша вода и да пиете на всеки два часа. Не пийте повече от 7 пъти на ден.

При трески

Не стискайте, защото така треската може да се забие по-дълбоко или да се счупи на повече парчета. Внимателно измийте и подсушете кожата. Смесете четвърт лъжица сода бикарбонат с вода до получаването на гъста паста. Нанесете пастата върху засегнатото място и сложете превръзка. Содата ще изкара треската. След 24 часа махнете превръзката и извадете треската с пинсети, като не забравяте да нанесете антисептичен крем.

При изгаряния

Смесете сода бикарбонат с вода и нанесете върху студен компрес против изгорено. Или добавете половин чаша сода бикарбонат към хладка вода и се накиснете във ваната 20 минути, за да успокоите кожата.

Източник: healthyviral24.com

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest