Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Лечебно средство от зехтин и лимон – идеално за всяка сутрин

/
/

Нека днес да разгледаме това отлично лечебно средство, което е било известно още от древността и което не бива да пренебрегвате повече. Знаете ли какво може да направи за вашето здраве една обикновена супена лъжица зехтин и лимон? Открийте това с нас!

Вземете една супена лъжица зехтин и лимон и се погрижете за здравето си
Както знаете, зехтинът е основна част от полезната средиземноморска диета. Той осигурява есенциални мастни киселини, които позволяват да се изправим например срещу така наречения лош холестерол; освен това представлява отличен начин за прочистване на организма от токсини. Наречен е „течно злато“ от гърците и римляните, които ценят високо неговата стойност. Зехтинът трябва да бъде съществен елемент от ежедневната диета. Но знаете ли по кое време на деня можем да се възползваме най-много от маслиновото масло? Сутрин. Нека да обясним защо.
1. Бори се със запек

Ако комбинирате зехтин с лимон, ще получите лубрикант за храносмилателната слуз, който ще активира функцията на черния дроб и жлъчния мехур. Това просто средство предпазва отвътре и действа като мощен антиоксидант, способен да се отърве от токсините, пречисти и се погрижи за тялото. Всичко това активира храносмилането и помага за премахване на всичко вредно, от което не се нуждаете.
2. Защитава сърцето
Както вече споменахме, зехтинът е богат на мастни киселини – тези елементи, така полезни за тялото, които активират кръвообращението и премахват излишния лош холестерол. Той също е чудесно противовъзпалително и защитно средство, което,в комбинация с лимон, предоставя ценни витамини. Ето защо ние не само го препоръчваме на вас, но и на най-малките, които могат да се възползват, като приемат една обикновена чаена лъжичка зехтин с 3 капки лимонов сок. Защо да не го пробвате?

3. Помага със ставни или ревматични проблеми
Тайната е, както знаем, в противовъзпалителните свойства. Ако сте последователни и го приемате всеки ден на празен стомах, ще се преборите с болки в ставите. Това е още една причина да започнете деня си с „течно злато“.

4. Балансира жлъчката на черния дроб и жлъчния мехур
Това е един от най-важните факти. Има много моменти, когато се чувствате подути, тежки, уморени и апатични. Tялоto може да бъде „натровено“ от неправилно хранене или от някакъв проблем с пречистващата система на организма – фактор, причинен главно от претоварване на черния дроб и жлъчния мехур. Какво можете да направите?

За да се преборите с изтощението и дискомфорт,а които са най-забележими сутрин, няма нищо по-добро от една супена лъжица екстра върджин зехтин и лимон. Тъй като всяко тяло е различно, важно е да започнете да го приемате и сами да следите как ще се почувствате, въпреки че почти винаги се понася добре.

Отлична идея е да започнете да приемаме това обикновено лечебно средство, ако забележите, че се събуждате с кисел вкус в устата. Има дни, когато спим лошо, храносмилането е по-забавено, появява се главоболие. Тялото е интоксикирано и това е моментът, когато е необходима детоксикация. Само една чаена лъжичка зехтин екстра върджин с 3 капки лимонов сок са достатъчни. Нека това да е първото нещо, което ще направите след ставане, дори преди да вземете душ и да се облечете. След половин час изяжте закуската си, както обикновено. Ще видите колко добре ще започнете да се чувствате!

Източник: zdraveikrasota.bg

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest