Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ей така и не се научих как да си слагам фон дьо тен, все съм на петна или оранжавея, но една приятелка ме открехна най- накрая

/
/

Всяка една жена полага доста грижи за външния си вид с цел наблягане на най-красивите си черти. Обаче, след като сами се гримираме, има доста тънкости, които е необходимо да знаем, особено що се отнася до лицето и гримът, който използваме.

Като начало на цялата процедура – необходимо е да имаме добра основа – качествен фон дьо тен.

Важните неща, които не трябва да забравяме, при избора си на фон дьо тен.

1. Какъв е вашият тип кожа?

Тъй като природата ни е създала различни, кожата ни би могла да бъде суха, мазна, смесена. Винаги избирайте продукти съобразени точно за вашата кожа.

При мазна кожа е добре да изберете матиращ прахообразен или течен фон дьо тен. Тъй като челото, носа и брадичката са най-яркият представител на мазната кожа, те е необходимо да се третират със специална козметика, която да премахва (абсорбира) себума и да намаля неговото производство, но имайте предвид, че омазняването е пряко свързано с хормоните, начина на хранене и на живот. Използването на неподходяща козметика дори би могло да влоши състоянието на вашата кожа. Избирайте продукти, които да не запушват вашите пори, а вместо това да им позволяват да дишат.

При суха кожа ще ви е нужен хидратиращ продукт под формата на крем, който както да успокоява кожата, така и да я предпазва от външни фактори. Ще ви е нужен фон дьо тен, който да не засъхва и да не образува коричка, а вместо това през целия ден да държи кожата ви хидратирана и свежа.

Ако пък кожата ви е от смесен тип – фон дьо тен пудра. Продуктът е необходимо да е едновременно прикриващ отблясъците от мазните зони и хидратиращ сухите. Четете внимателно, когато си избирате даден продукт, за да останете доволни.

 

2. Възрастта

Защото възрастта е фактор, който влияе на нуждите на кожата. Важно е да избирате козметика, подходяща за вашата възраст.

Имайте предвид, че ако фон дьо тен-ът ви се набръчква около лицевите контури и наместо да поскрива бръчиците, ги подчертава – това не е правилният продукт за вас.

 

3. Покривност

Искате да прикриете максимално много недостатъци или само тук-там? Взимайте под внимание вашите изисквания и продуктите, които ще са ви от полза максимално. Ако вашата кожа е много проблемна – ще се нуждаете от фон дьо тен с по-голяма покривност, ако пък искате само да се освежите – ще ви е нужен такъв с малка покривност.

 

4. Цвят

Много дами правят огромната грешка – да нанасят неподходящ цвят фон дьо тен – прекалено тъмен, прекалено светъл, оранжев… и се получава една маска. Гримьори препоръчват цветове с нюанс на капучино или ванилия.

Най-добрият начин да изберете подходящият цвят е като нанесете малко количество от фон дьо тена върху челюстта си, защото най-големите разлики в цветовете се виждат точно там – в близост до шията. Препоръчително е да видите цвета на дневна светлина, защото понякога осветлението в магазина може да бъде доста подвеждащо.

 

Като обобщение ще кажа, че е необходимо внимателно да подбирате фон дьо тен-а си, за да може да извлечете максимално голяма полза от него – не само за красота, но и за подобряване общото състояние на кожата ви. Не експериментирайте с евтини продукти, които не сте използвали, за да си нямате неприятни последици след това. Залагайте на сигурното и качественото, за да сте здрави и красиви.

Идеалният фон дьо тен трябва да прави кожата ви свежа, хидратирана и сияйна, а не суха и набръчкана. Тъй като той ще стои на лицето ви през по-голямата част от деня, бъдете сигурни, че порите ви дишат и кожата ви е защитена от външни мръсотии.

Източник: zajenata.bg

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest