Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Помислете си добре преди да ядете пилешко месо, на което видите това… ВИДЕО

/
/

Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в цял свят. То се приема от всички култури и е интегрирано във всяка кулинария, предоставяйки невъобразим набор от вкусни рецепти.В действителност много хора избират пилешкото пред останалите видове месо, защото смятат, че не е толкова мазно и тежко и следователно е много по-здравословно.За съжаление, желанието за бърза печалба на търговците е наложило в последните десетилетия нови методи и практики на отглеждане на домашните птици.

Това, от своя страна, според все повече експерти, е превърнало месото им във всичко друго, но не и полезно. Скорошно проучване показва, че познатите бели ивици в месото, което купуваме, носят най-голямата опасност за нашето здраве.

Тези нишки са най-често срещани в пилешките гърди. По съществото си те представляват кондензирани мазнини. Страшното обаче е, че те се появяват в резултат на заболяванията, които много от птиците развиват в производствените фабрики.

Разликата между месата, произведени в големите птицеферми и малките стопанства, може лесно да бъде открита именно по тези образувания в месото.

Разбира се, това може да стане и по качествата на месото, но все по-малко хора вече са опитвали качествено месо, тъй като индустрията отдавна наложи модела на големите фабрики. Ивиците се появяват в резултат на начина, по който се отглеждат кокошките. Те са създадени в масов мащаб. Фермерите правят всичко възможно да накарат птиците да растат по-бързо и по-големи. Това означава, че пилето, което ядем, е много по-тлъсто, а месото му е в пъти по-малко питателно от нормалното.

Проучване, направено през 2015 от изследователи в университета в Тексас, установи, че съдържанието на бели ивици в пилешкото месо се е увеличило в последните години и вече се среща в цели 60% от птиците, отглеждани в птицефермите. Също така месо с подобни образувания се готви по-трудно, поглъща по-малко маринати, а хранителната му стойност пада с близо 40%. Най-неприятното обаче е, че такова месо съдържа 224 на сто повече мазнини от обикновеното.

Източник:

НАЧАЛО

 

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest