Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

37-годишна бременна с агресивна форма на рак трябва да вземе трудно решение-Да спаси бебето, или себе си:Мъжът ѝ целуна ръка и тя реши

/
/

Жена от Уайоминг, страдаща от глиобластом почина, след като отказа да се подложи на химиотерапия, за да спаси детето си.

37-годишната Кари Де Клиен имала силни болки в главата. Отначало си мислела, че е мигрена, но когато отишла на лекар, се установило, че страда от глиобластом, агресивна форма на рак на мозъка.

В интервю за The Washington Post съпругът й Ник Де Клиен разказва, че преди година съпругата му е била оперирана за отстраняване на тумора, но той се появил отново.

Тогава Кари е била бременна в 19-та седмица.

Те са имали две възможности: Едната била да удължат живота на Кари чрез химиотерапия, което означавало, че тя ще загуби плода, а другата да запазят бебето, но тя нямало да доживее, за да го види. „Това беше много трудно решение“, разказва Ник Де Клиен. „На Кари и оставаше само няколко месеца живот, а бебето имаше право да живее“, допълва той.

„Лекарите ми казаха, че ще продължат да изтеглят течността, натрупана в мозъка на Кари, за да й облекчат болката. Последният път, когато я видях в съзнание, беше когато постъпи в болницата в Мичиган. Малко след това ми казаха, че е претърпяла мозъчен удар и е в кома“, разказва Ник.

Тогава Кари е била бременна в 19-та. Ник помолил лекарите да направят каквото могат, за да запазят живота на бебето. „Много вероятно Кари нямаше да се събуди отново и ако го направи, тя нямаше да си спомня нищо, откакто претърпя значителни мозъчни увреждания от удара.“

През следващите няколко седмици животоподдържащи системи са поддържали живота на майката и на плода. На 24-та седмица от бременността бебето спряло да се движи. Тогава Ник е трябвало да даде съгласието си за изваждането на детето чрез цезарово сечение.

„Беше много труден момент, защото съпругата ми умираше“, разказва той. Кери е живяла няколко дена след раждането. Тогава Ник седнал до нея, сграбчил ръката й и я целунал, казвайки: „Обичам те и ще те видя на небето“.

Източник: informiraise.eu

loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest