Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

РАЗВОД МИ ДАЙ! 89-годишен води съдебни битки с жена си, защото го изритала с думите: „Мома лягам, мома ставам!“

/
/

КАК ДВАМА СТАРЦИ ВОДЯТ БРАКОРАЗВОДНИ ДЕЛА СЛЕД 67 ГОДИНИ БРАК „БОРБА” ВЕЧЕ ПИСА. Сега делото за развода на 89-годишния Стоян Стоянов и жена му Пена, на 85 г., чака за решение във Великотърновския окръжен съд, след като бабата заяви, че няма да му даде развод. Драмата се разиграва за пети път и досега Темида не иска да даде развод на стареца, защото бабата постоянно обжалва решенията пред следваща инстанция. Последния път Районният съд в Горна Оряховица прекрати брака между Стоян и Пена преди няколко месеца, но тя пак обжалва и не си дава дядото.
Дядо Стоян обаче е категоричен, че ще води дела до дупка и иска развод с тази жена. От 3 години той е един от обитателите на Дома за стари хора във Велико Търново „Венета Ботева”, където преди броени дни му отидохме на гости. Получава 206 лева пенсия. Чува с апаратче и трудно, а с едното око не вижда. Иначе е интелигентен и помни и най-малката подробност от тежкия си брак, от който на старини иска да се отърве. Не се развел навремето, защото в рода му разведени нямало и било срамота. Не пази нито една снимка на Пена, защото не я понася.
„…ПЕНА Е ЗЛОБНА, КЛЕПТОМАНКА, СРЕБРОЛЮБКА, АЛЧНА И ВСИЧКИ МЕ ПИТАТ КАК СЪМ ЖИВЯЛ С НЕЯ 67 ГОДИНИ, защо не съм се развел на младини. Как да ви кажа, аз съм добър и наивен човек. Къща й купих в Горна Оряховица, цял живот съм бил шофьор, блъскал съм и по света къде ли не. 8 години карах ТИР в Турция, Иран, Ирак, Кувейт. Само в Англия и Норвегия не съм ходил. Тя е била само миячка на чинии в ресторанти, а сега иска да ми вземе къщата, заради това не ми дава развод, за пари и имане. И защото няма къде да отиде. Ние имаме един син, но тя не прие снахата още от самото начало, двете си скубаха косите. Ама аз пък няма да се дам!”, започва разказа на своя дълъг живот дядо Стоян.

БИЛ НА 55 Г., КОГАТО ТЯ ГО ПРОКУДИЛА ОТ БРАЧНОТО ЛОЖЕ, ИМАЛ 29 ЖЕНИ

ДЯДО СТОЯН БИЛ НА 55 Г., КОГАТО ПЕНА ГО ИЗГОНИЛА ОТ ЛЕГЛОТО. Пускала приказки пред хората с думите „Мома лягам, мома ставам”. Съпругът не можал да понесе това и се изнесъл, направил си пристройка до къщата.
„…Е, тези думи не можах да изтърпя вече. После почна да говори, че съм имал връзка с много жени. Как ли пък е ставало, като тя не е била задоволена?! Истината е, че приятелка си нямам и не съм имал. И тука, в дома, също съм сам и нямам гадже. Срамота е бе, жена да говори такива неща и да ме прави за смях толкова много години – цели 32! Истината е, че през 2010 г. аз приключих със секса, както щеш, тъй го разбирай. Но официална приятелка нямам, защото онази, последната, умря. Имал съм 29 жени, да знаеш. Доказах на моята Пена обаче, че има други, дето нито лягат моми, нито стават моми…”, казва дядо Стоян пред репортерския касетофон.

ОЖЕНИЛИ СЕ ЗА 10 ДНИ СЛЕД ДОГОВОРКА

СТОЯН И ПЕНА СЕ СЪБРАЛИ В ПОПОВО ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1947 Г. И двамата са от тоя край. Стоян бил шофьор в Попово в Районния кооперативен съюз, запознал ги неин братовчед и била направена договорка за сватба. После минали под венчило и заживели в малка кирпичена къщурка в края на града. Не след дълго се оказало, че Пена е бременна, но не казала на съпруга си. „…Прибирам се един ден от работа и гледам, тя в коритото прави аборт. Нито ме е питала, нито нищо, така си решила. Бях изумен, но на никого не казах нищо, на никого от срам. После, през 1949 г., се роди единственият ни син…”, се просълзява дядо Стоян. Междувременно той поел да си търси работа в София. Спял по пейките и осъмнал пред табелата на една фирма. Казал, че идва от провинцията и че е шофьор, който си търси работа. Наели го и го пратили в Плевен за строежа на далекопровод от София до Горна Оряховица. После докарал жената и сина край Плевен, получавал много хубава заплата плюс командировки. Един следобед обаче се върнал в квартирата в с. Телиш, видял, че малкият реве, а хазяинът бил там.
„…Почервенях от срам, защото моята влязла в магазина за хранителни стоки и почнала да краде, но полицията я хванала. Тогава се обадих на баща си да дойде от Попово да вземе детето. Пред полицията моята изгора обаче казала, че с камиона съм ходил да ги прибирам от Попово, и това стигнало до шефа в София. Уволниха ме заради нея тогава, но пак си премълчах, преглътнах заради сина. Питам я колко пари ти давам, къде са? Тя мълчи. После пак простих и се преселихме в Горна Оряховица. Баща ми вече бе починал, а майка и сестра ми дадоха и техния дял на мен. Дадоха ми 18 000 лв., с които си купих половин къща в Горна Оряховица, където бе женена и сестра ми”, се просълзява дядо Стоян.
Той помни точно кога, къде и как е станало пазаруването на къщурката на ул. „Козлодуй” 32 в Горна Оряховица, а годината била 1954. Стоян пак се хванал на работа като шофьор, купил и останалата част от къщата за 33 000 лева. После направил и пристройката, откъдето след това бил изгонен.
„Това не е брак, а мрак”, казва още дядо Стоян. И съветва младите да не допускат неговата грешка да търпят такъв хомот. През годините майката настроила сина срещу баща му и той взел нейната страна. Сега единствената надежда била внучката и правнуците, на които старецът пише писма с огромна лупа от старческия дом. И чака своя развод.

Нели СУКОВА
Сн. авторката

Източник: Борба.БГ

Facebook коментари
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest