Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Можете ли да повярвате, че човекът на снимката е 12-ия най-богат човек в света? Въпреки това, той отива на работа с метро

/
/

Сергей Брин, съосновател на Google, 12-ят най-богат човек в света, с 41 милиарда долара лично състояние, отива или се връща от работа с метрото и найлоновата пазарска торбичка. Неразличим от всички останали хора по улицата. Един от хората, които промениха нашият свят.
Сергей Брин е компютърен специалист и учен, известен като един от основателите на Google (съвместно с Лари Пейдж), която е най-голямата Интернет компания в света, базирана на търсещите машини и рекламната технология. Считано от 2009 г., списание „Форбс“ класира Брин като 26-тия най-богат човек в света.Брин е роден на 21 август1973 година в Москва, Съветски съюз, в руско еврейско семейство.
Помните ли „Богат беден“ и „Жената зад щанда“? Животът замираше, когато даваха тези класики
Син е на Михаил Брин и Евгения Брин, възпитаници на Московския държавен университет. Емигрират в Съединените щати, когато е на 6 години. Неговият баща е професор по математика в Университета на Мериленд (Maryland, College Park), а майка му – изследовател в НАСА (Goddard Space Flight Center).
Следва в Университета на Мериленд.

След дипломирането си се мести в Станфордския университет, където защитава магистърска степен по компютърни науки. Там се запознава с Лари Пейдж и бързо се сприятеляват. Брин прилага система за извличане на данни за изграждане на по-висша търсачка. Програмата става популярна в Станфорд и те преустановяват своите проучвания, за да стартират Google в нает гараж.
През 2011 г. дарява 500 000 долара на Уикипедия.

Източник: magnifisonz

 

Facebook коментари
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest